You are here: Blog Joke Twigt
22 augustus 2017
Joke Twigt

Joke Twigt

Joke is zelfstandig interim professional. In haar loopbaan heeft zij een jarenlange ervaring opgebouwd als (interim) manager en management consultant binnen de overheid, non profit, financiële dienstverlening en internationaal.

Zij hecht aan persoonlijke professionalisering die gericht is op het verbreden en verdiepen van ervaringen en inzichten. Dit bereikt zij onder andere door deel te nemen aan themabijeenkomsten, workshops en reguliere intervisie. En door op eigenzinnige wijze te bloggen over onderwerpen die haar bezighouden in de dagelijkse praktijk van de manager. Dat doet zij onder andere voor de nvim (Nederlandse Vereniging voor Interim Managers) en Managementboek.nl.

Prikkelend, stimulerend en leerzaam!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

org in bewegingOrganisaties kunnen op allerlei manieren vastlopen. De energie loopt weg en wat eens ‘vanzelf’ ging, verzandt nu in bureaucratie, stroperigheid, machtsspelletjes en ander gedoe. Als je het aandurft om het ‘gedoe’ te benoemen, is de eerste stap gezet. Vervolgens zijn er talloze methoden, middelen, interventies en processen die kunnen ondersteunen bij het opnieuw in beweging krijgen van de organisatie, afdeling of team, naar meer plezier en nieuwe resultaten. Tijdens de masterclass van Managementboek.nl zijn maar liefst zes schrijvers aanwezig om de deelnemers van hun ideeën omtrent het in beweging krijgen van organisaties deelgenoot te maken.

woensdag, 22 mei 2013 00:00

Zingeving in Organisaties

zingeving
Inspireren tot medeverantwoordelijkheid met participerend leiderschap

Hoe neem je als leidinggevende verantwoordelijkheid voor het resultaat en de processen én stimuleer je de medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen? Inspireren tot medeverantwoordelijkheid betekent telkens weer op zoek gaan naar de verbinding tussen ieders zingeving en eigen leiderschap in organisaties.

Zingeving in organisaties wordt veelal vanuit het organisatie perspectief bekeken. Vragen als waar de organisatie voor dient, vandaan komt, wat haar overkomt en waar zij naar toegaat passeren dan de revue. Er is ook een ander perspectief dat uit gaat van de medewerker, de individuele mens. Hanneke Elich (senior trainer, coach) en Koen van der Drift (management consultant, schaduwmanager) nemen de deelnemers aan de nvim professionaliseringsavond hiervoor mee in de grondbeginselen van participerend leiderschap.

the shift

De context waarbinnen mensen en organisaties tegenwoordig werken kenmerkt zich door turbulentie, onzekerheid en variëteit. In onze wereld volstaan geen uniforme pasklare inzichten en oplossingen meer, maar is dagelijkse reflectie op kennis en (impliciete) inzichten nodig om de werkelijkheid vorm te geven. We kunnen gerust stellen dat bestaande management routines en conventionele betekenissen aan kracht verliezen. Hoe komt dit? En hoe kijk je naar die nieuwe werkelijkheid?

Leo Witvliet bespreekt de rode draad in de veranderingen van de context en de gevolgen daarvan voor mens en organisatie tijdens de professionaliseringsavond van de nvim. Die rode draad houdt onder andere in dat organisaties niet langer kunnen besturen vanuit command & control, maar toe moeten naar gedecentraliseerde zingeving en acceptatie van diversiteit. Dat vraagt nadere uitleg.

kleur effectiefAls Interim manager heb je te maken met verschillende situaties bij de opdrachtgever, zeker als er sprake is van  een verandertraject. De ene keer wordt er van je verwacht dat er structuur en helderheid in de organisatie wordt gebracht, de andere keer moet er meer focus op de markt en klant komen dan wel  meer aandacht voor het team en samenwerking. Welke kwaliteiten worden van je gevraagd of wil en kan je inzetten als interim manager tijdens verander trajecten? Welke verschillende rollen heb je? Waar ligt jouw persoonlijke uitdaging? Iedereen heeft verschillende stijlen en verwachtingen.

Tijdens de professionaliseringsavond van de nvim laat Floor van Wingerden van Perpetuum Organisatieontwikkeling de deelnemers kennismaken met een verkorte versie van het Insights Discovery instrument. Dit model geeft inzicht in je eigen voorkeuren met betrekking tot management- en communicatiestijlen. Dat helpt je om je klanten nog beter van dienst te zijn en diens doelstellingen te realiseren.

ebook cover2

Dit E-book gaat over de vijf vaardigheden waar het om draait bij operationeel management.

Organisaties staan voor de uitdaging om adequaat in te spelen op de ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen in de wereld van nu. Het is aan jou als operationeel manager om visie en plannen te operationaliseren. Dat vraagt om de juiste leidinggevende met de juiste eigenschappen op de juiste plek. Die zorgt dat de klant krijgt wat hij nodig heeft, op tijd en van juiste kwaliteit. Maar ook dat medewerkers gemotiveerd zijn en blijven.
Ben jij die manager?
Dit E-book  helpt jou om een succesvol operationeel manager te worden!

Wil jij hier meer van weten?

Vul dan rechts je naam en je e-mailadres in, en je krijgt het E-book in je mailbox.
Je ontvangt dan bovendien regelmatig blogs over onderwerpen uit het vakgebied van management en organisatie.

Veel succes!

Joke Twigt

Je e-mailadres wordt nooit aan anderen gegeven en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Stephen-Covey

Welke manager in Nederland is hier niet groot mee geworden? Of is dat teveel verondersteld? Dan toch in ieder geval de stelling dat iedere manager op z'n minst gehoord heeft van de bestseller van Stephen R. Covey (overleden juli 2012). Meer dan 20 miljoen exemplaren zijn wereldwijd verkocht van dit meest bekroonde managementboek aller tijden. Is het lang geleden dat je het boek hebt gelezen? Staat het ongelezen in de boekenkast? Of kom je gewoonweg niet door het boek heen?

 

We kunnen rustig stellen dat de markt van interim management definitief
veranderd is. Een interim manager wordt alleen maar ingehuurd als het echt
moet. Oplossingen brengen is niet meer de opdracht, het gaat om verbinden, het
verschil brengen en laten zien waar je meerwaarde ligt.

Wat betekent dit alles voor de toekomst van de interim manager? Is er
nog wel toekomst voor de interim manager?

Lees het volledige artikel, zoals gepubliceerd in Management & Consulting 01.2013

woensdag, 13 februari 2013 00:00

Coach de ander (en jezelf) door iedere crisis

coach door crisis

Als (interim) manager bent u dagelijks bezig met de ontwikkeling van organisaties en de medewerkers die daarin werken. Ontwikkeling van mensen kan op diverse manieren vorm krijgen. Of dit nu gebeurt vanuit een coachende leiderschapsstijl door de (interim) manager, of door een coach vanuit een specifieke coachingsvraag. Op dat moment helpt u mensen met het realiseren van persoonlijke doelstellingen. Echter, u bent ook maar een mens met allerlei aannames en drijfveren. Die bepalen in grote mate welke houding u aanneemt tegenover uw gesprekspartner. Welke facetten spelen mee in de coachingsrelatie? En waar kunt u uw invloed bewuster inzetten?

watisonzenaamwaard-110x110Stel, je krijgt 500 euro en de namen van vier bedrijven aan wie je dat geld mag geven. Grote bedrijven, bekende namen, met directe associaties zoals uniek, groots, maatschappelijk gedreven, et cetera. Welk criterium hanteer je dan bij de verdeling van het geld? Wat vind je belangrijk, waar vind je herkenning? Met andere woorden welke waarde ken je deze organisaties toe?
Of het nu over geld verdelen gaat of over de waarde van een flinke bos tulpen. Waardetoekenning verandert als je ergens een persoonlijke beleving mee hebt. Als jij de tulpen krijgt omdat daar een bijzondere reden voor is, dan stijgt voor jou de waarde van de bos. Wat duidelijk wordt in deze voorbeelden is het verschil tussen de harde waarde in euro’s en de gevoelswaarde en beleving. Persoonlijke betekenis maakt verschil in de waarde die je ergens aan toekent. In dat geval zou je zelfs je eigen naam 'verkopen' als jij je daar minder mee identificeert dan een ander dat doet. 

maandag, 17 december 2012 00:00

New Heroes oftewel word je ‘Beste Zelf’

heroes

Hoe vat je een seminar samen dat de missie heeft je te inspireren je ‘Beste Zelf’ te worden? Dat je lef nodig hebt om het beste uit jezelf te halen is geen onlogische gedachte. Maar waar zit dat stukje lef dan? Sommige mensen hebben dat zichtbaar bij zich, tonen het aan de wereld en heel soms redden ze er zelfs anderen mee. HELDEN. Helden zijn mensen die met de talenten die zij hebben het beste uit zichzelf kunnen halen. We kennen er allemaal wel een paar. Fictieve helden zoals Batman en Robin Hood, beroemde helden zoals Nelson Mandela, dierbare helden zoals je eigen vader. Maar jezelf als held benoemen is iets anders, toch?

Pagina 1 van 3